Caroline Glas

Caroline Glas

Caroline Glas is autodidact, maar al van jongs af aan bezig met haar grote passie schilderen. Diverse technieken heeft zij zich eigen gemaakt door steeds in verschillende stijlen te werken. Aanvankelijk werkte ze vooral realistisch, maar ook ontwikkelde ze een eigen abstracte stijl. In verschillende periodes heeft ze diverse series gemaakt en geëxperimenteerd met textuur en materialen.

Op dit moment werkt ze vooral met een mixed media van fotografie en schilderkunst, wat resulteert in spannende en interessante combinaties. In de serie ” mystic people” maakt ze voornamelijk portretten van prachtige zelfbewuste vrouwen die je aandacht vragen. In haar schilderijen verwerkt ze vaak oude brieven en documenten die samen met de vrouwelijke afbeeldingen een bijzondere combinatie vormen. Overgoten met een laag epoxy wordt het werk compleet en wordt het schilderij een eenheid van vorm, kleur en beweging.

“De kick als je voor een leeg doek staat, niet durft te beginnen, maar uiteindelijk in een roes raakt en er wat moois ontstaat, dat blijft een geweldig gevoel ….”

image/svg+xml

Menu

Follow me