Charlene van den Eng

Charlene van den Eng

Kunstenares Charlene van den Eng is uniek met haar serie werken genaamd; TRIBES SKINS. Het concept, waarbij portretten dmv Paletmessen op dierenhuiden geschilderd worden, is vernieuwend en past perfect bij deze creatieve kunstenaar die werkt vanuit haar gezellige atelier in Laren (NH). Maar niet alleen in ‘t Gooi zijn de TRIBES LADIES te bewonderen. Haar werken hebben ook hun weg gevonden naar oa. Californie, Monaco, Ibiza

“ ..de serie TRIBES SKINS is ook voor mij een spannende combinatie van de techniek met paletmessen die ik gebruik op dit unieke ‘levende’ materiaal. Ik wil graag de zachte huid voor zich laten spreken en zoek naar een balans waarbij de tekening van de huid het portret versterkt. Iedere keer overvalt mij weer de perfecte aanvulling van die twee op elkaar…”

Charlene won in 2013 de ‘Award for best Painting’ tijdens de prestigieuze ‘London Art Biennale’. Maar door haar deelname aan het TV programma ‘Sterren op het doek’ en later het programma ‘De Wensboom’ met Johnny de Mol wist zij ook met haar krachtige portret-opdrachten bekendheid te creéren! Vele weten inmiddels hun weg naar haar atelier te vinden.. Maar een kroon op haar werk, aldus Charlene, was zeker het aanbieden van het Portret van Mark Rutte aan de Minister President zelf in ‘het Torentje’ in Den Haag.

image/svg+xml

Menu

Follow me