Daanoe

DAANOE 

Daan Oude Elferink

Biografie:

Daan Oude Elferink werd geboren in 1978 en woont in de buurt van Nijmegen, in Nederland. Een eenzame foto was zijn deur naar een hele ervaring, van gevaarlijke toetreding tot de imposante stilte van de verlaten plekken die hij portretteert.

Hij verwierf zijn eerste camera in 2009 en werd het instrument voor een oprechte zoektocht naar de essentie van het verleden. Gefascineerd door stadsverkenning, voelde Daan zich snel aangetrokken tot de stille schoonheid van de verlatenheid, die hij vakkundig in zijn schoten omzet.

Hij is intensief geïnteresseerd in het historische gewicht van de ruïnes van monumenten en reist de wereld af onder begeleiding van Urban Exploration (Urbex), onweerstaanbaar aangetrokken tot verlaten plekken. Het collectief ontgraven nieuwe verlaten sites en reist de wereld af op zoek naar het perfecte beeld. De opvallende contrasten van hun foto’s sublimeren een verduisterde kamer die al tientallen jaren geen gasten verwelkomt, en theaterzalen zijn ver weg van hun publiek …

Om alle subtiele nuances binnen een enkel moment vast te leggen, maakt Daan Oude Elferink gebruik van het HDR-proces (Hight Dynamic Range), dat bestaat uit drie tot vijf identieke beelden, elk met een andere lichtexpositie. Deze afbeeldingen worden vervolgens samengevoegd met een computer en brengen foto’s van hoogte-impact tot leven.

De gevoeligheid van Daan Oude Elferink blijkt uit zijn werken, waarvan de ongewone sferen de toeschouwer op mysterieuze wijze aantrekken … De belofte van een prachtige reis opent zich voor de lens van de kunstenaar en we worden uitgenodigd hem te volgen op zijn reis.

image/svg+xml

Menu

Follow me