Fenna van der Vliet


Fenna van der Vliet

De Nederlandse, Rotterdamse kunstenaar Fenna van der Vliet (1982) begon in 2002 beelden samen te stellen onder het pseudoniem F.E.N. (Vooruit evolueren nu)

Opgeleid aan de Artemis Styling Academy in Amsterdam, werd haar conceptuele denken gevormd om visuele composities te versmelten van afzonderlijke beelden, geïnspireerd door mode, design, architectuur, reizen, theater, etc.

In haar project uit 2006, F.E.N. creëerde met verschillende technieken een concept virtual reality gamewereld bestaande uit verschillende lagen. Een brede, overwogen, gloednieuwe benadering van bestaande collages is geboren; Nieuwe mediakunst. Als getrainde fotograaf uit 2007 werkt ze met alleen de beste afbeeldingen in verlichting die het onderwerp behandelt dat ze in haar verhaal aansnijdt.

Haar belangrijkste focus is om kunst te maken die leuk is, maar er altijd een subtiele boodschap in heeft.

Het is belangrijk voor haar dat de kijker er lang naar kan kijken en nog steeds nieuwe elementen ontdekt.

Ze maakt haar kunstwerken door een verband te leggen tussen contrasterende onderwerpen en plaatst ze in een nieuw perspectief, zodat ze elkaar aanvullen en aanvullen. Op die manier wil ze de aandacht van de kijker vestigen op de goede vibes van deze wereld in plaats van de slechte …

Uniek facet van het werk van Fenna van der Vliet is de aantrekkingskracht op een zeer brede doelgroep. Mannen, vrouwen en zelfs kinderen van heel verschillende leeftijd en achtergrond spreken een beroep op haar composities. Ze zien het allemaal als; “Een inspirerend concept waar ze voor altijd naar kunnen kijken”.

In haar eigen woorden;

“In het concept van een compositie ga ik door objecten en sferen die me inspireren en bewerken zoals ik ze voel. Ik componeer de afbeeldingen om een ​​nieuwe presentatie te maken van mijn waarneming van een bepaald onderwerp “.

De manier van werken die zij beoefent is zeer intensief en 70 tot 150 uur voor een stuk is geen uitzondering. Bestaande uit 100 tot 250 verschillende afbeeldingen, brengen de werken een intrigerende en dynamische nieuwe omgeving. Vaak surrealistisch, eigentijds met felle kleuren en op grote schaal.

In haar werk gebruikt Fenna een mix van fotografie, schildertechnieken en digitale beeldverwerking; Mixed Media Art. Oppervlakken, printprocessen en afwerkingen zijn stukgeleide keuzes.

 

 

image/svg+xml

Menu

Follow me