JAC de Vries

JAC de Vries

Jacqueline de Vries

I LOVE TO CATCH THE EYES

‘Ik laat me het liefst inspireren door wat er achter ogen schuil gaat. Ik vraag me altijd af; wat hebben ze gezien, wat roepen ze op? Er is niks in ons lichaam dat zo zichtbaar liefde, verdriet, verbazing, humor, woede, pijn, ontroering, opwinding en verlangen uitdrukt als onze ogen.
Ik zoek die ene blik, die mij raakt of die ik herken.

Die wil ik schilderen.’

Daarbij ben ik een verhalenverteller met verf. Mijn collecties zijn vaak een reactie op wat mijn inspireert, intrigeert of triggert. Mijn schilderstijl is over het algemeen realistisch. Soms schilder ik met het kleinste penseel zeer gedetailleerd, om vervolgens andere delen wat abstracter uit te werken. Ik geniet van de afwisseling van verschillende verfsoorten en materialen die mijn verhaal versterken…

Na een opleiding van 15 jaar masterclasses in de Kunsten, ben ik in 2007 een eigen atelier begonnen

image/svg+xml

Menu

Follow me