Jeannette van der Vliet

Jeannette van der Vliet

Jeannette van der Vliet werd in 1961, geboren in Friesland.

De afgelopen tien jaar heb ik menig vakantie doorgebracht in verschillende landen waaronder Zuid Afrika. Dit land heeft mijn hart gestolen. Het thema Afrika vind je veel terug in mijn schilderwerk. Ook met de camera met 600 mm objectief heb ik de mooiste foto’s kunnen maken en veel digitale albums kunnen vullen.

Schilderen

In 1998 ben ik met schilderen begonnen: de eerste jaren alleen met acrylverf maar later ook met olieverf. Ik schilder graag portretten en huisdieren zoals honden en katten. De portretten zorgen altijd voor een emotioneel moment bij het afleveren.

Twintig jaar geleden waren mijn onderwerpen zeer divers. Met mijn opleiding fotografie als achtergrond werkte dit bijna als handicap. Loslaten werd mijn doelstelling. Het loslaten van het fotorealisme in het schilderij. Langzaam kwam er meer en meer in mijn werk naar boven van mezelf.

Het tekenen en schilderen van ogen is in mijn hele leven de rode draad geweest. In het schilderen van de ogen lag mijn uitdaging, mijn inspiratie, mijn focus. De ogen werden steeds belangrijker, alles eromheen werd abstracter. Mijn recent werk komt is dan ook een afschildering van wie ik ben en wat echt bij mij hoort. De ogen zijn gebleven, de rest heb ik losgelaten,

Ik schilder met overgebleven verf van mijn cursisten, dat ik bewaard heb in een jampotje. De acrylverf krijgt een tweede leven en wordt hergebruikt, alle kleuren bij elkaar. Hiermee schilder ik met behulp van paletmessen mijn kenmerkende ‘color-eye-zed’ stijl. Geheel van deze tijd, weggooien is zonde.

Neem contact met ons op.

image/svg+xml

Menu

Follow me