Karel Appel

Karel Appel schilderijen

Karel Appel schilderijen

Karel Appel (Amsterdam, 25 april 1921 – Zürich, 3 mei 2006) was een Nederlandse schilder en beeldhouwer in de moderne kunst uit de tweede helft van de twintigste eeuw. Hij kan tot de expressionisten worden gerekend en brak door met zijn lidmaatschap van de Cobra-groep. 

Het ontstaan van de Cobra-groep: 
Op 16 juli 1948 richtten de kunstenaars Karel Appel, Corneille en Constant samen met Anton Rooskens, Theo Wolvecamp, die zich Theo Wolvé noemt, en Jan Nieuwenhuys, de broer van Constant, de Experimentele Groep in Holland op. Ook Tjeerd Hansma was bij de oprichting, maar deze vrijbuiter en vechtersbaas verliet de groep. De Belgische schrijver Hugo Claus sloot later aan.

Vlak voor zijn dood in 2006 voltooide Appel een postzegel voor TPG Post. De postzegel met een waarde van 39 cent verscheen in september 2006 ter gelegenheid van een tentoonstelling over beeldende kunstenaars en postzegels met de titel Kunst om te versturen.

Karel Appel overleed op 3 mei 2006 in Zurich en is in besloten kring begraven op het kerkhof van Père-Lachaise in Parijs.

Neem contact met ons op.

image/svg+xml

Menu

Follow me