Lara Annina van de Coterlet

Lara Annina

Lara Anninavan de Coterlet is geboren in 1995 in Nederland en heeft langere tijd in het buitenland kennis van kunst opgedaan.

Ze heeft sinds jaren les bij May Brit van de Coterlet (haar moeder). – Het mag duidelijk zijn dat schilderen in de genen zit van de familie van de Coterlet.

In 2010 heeft Lara de kunstprijs van de Interlyciale gewonnen. Dit is een wedstrijd waar alle lycea’s van Nederland aan meedoen en de beste tegen elkaar strijden. Lara heeft met haar schilderijen de eerste prijs van dit evenement gewonnen. In de toekomst zult u vast meer van haar horen.

Lara Annina geeft sinds 3 jaar les in de tekenkunst om haar passie door te geven aan haar leerlingen. De cursussen die zij geeft zijn erg gewild en zitten een half jaar voor aanvang al vol.

Lara Annina is een autodidactische kunstenaar. Ze combineert verschillende technieken en materialen om iets nieuws te creëren en is altijd enthousiast om gevoelens uit te drukken in haar werk. Een onzichtbare wereld openen om perspectieven te veranderen. Haar kunstwerken bestaan ​​uit hyperrealistische tekeningen in combinatie met de oude techniek van het aanbrengen van bladgoud en zilver.

Ze is altijd gefascineerd geweest door kunst. Vanaf het moment dat ze een potlood kon vasthouden, begon ze met kunst te werken om emoties te vangen en na te jagen.

“Kunst maken die de schoonheid op zich vangt, is als een stukje teruggeven aan de wereld.” Dit is ook haar reden om met kunst te werken.

Met haar projecten legt zij de energiestromen op de wereld bloot. Ons leven bestaat uit de energie die onze omgeving aan ons geeft en wat wij aan deze wereld teruggeven. Met haar werk probeert zij deze onbewuste energiestromen bloot te leggen en op deze manier te waarborgen. Zoals zij zegt: “De erkenning van deze onebewuste kracht is namelijk een kracht in zichzelf.”

Kunsthistoricus Henny Goedegebuure over Lara Annina: “Lara’s motief is van alle tijden, maar gedaan in een totaal eigen stijl, die denk ik niemand onverschillig zal laten. Kunst verbindt mensen dwars door alle eeuwen heen. Ze negeert de grenzen van de tijd en legt haar immer fascinerende vinger op alles wat waarde heeft. Dat biedt troost, maar bovenal hoop.”

Lara Annina werkt ook in opdracht. Haar werken worden verkocht in Europa, Australië en Canada.

Neem contact met ons op.

image/svg+xml

Menu

Follow me