Margareth Meulmeester

Margareth Meulmeester

Beeldend kunstenaar Margareth Meulmeester [1958, geboren in Enschede], schildert vanuit haar hart de spirituele wereld.
Vanuit liefde mij te verbinden met de spirit, maakt het mogelijk het wezenlijke te vatten in mijn schilderijen en de natuur te doordringen met mijn eigen geest en ziel.

In de kosmos en de natuur, is alles met elkaar verbonden. De mens maakt hier onderdeel vanuit. Symbiose is mogelijk vanuit overgave en in mijn perceptie is dit de overgave aan jezelf, om vandaar uit in verbinding te kunnen zijn met het al, het licht dat verbindt en groei mogelijk maakt.
Dit licht manifesteert zich in alle mensen. Al jong heb ik dit bewust ervaren en een eigen taal ontwikkelt in relatie met de signalen uit de kosmos en gedragingen van mens en dier. Je zou dit een diepere communicatie laag kunnen noemen. Deze beeldtaal loopt synchroon met die in mijn schilderijen. Voor mij is dit de taal van het hart.

In 1999 vond de eerste solo expositie plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Daarna volgden er velen… in diverse galeries in Nederland, Duitsland, België, Dubai en Beijing. De schilderijen zijn aangekocht door zowel particulieren als bedrijven.

Stijl en ontwikkeling…

Mijn zienswijze is mede ontwikkelt door mijn grootvader, die kunstenaar was. Vanaf mijn geboorte in 1958, heb ik vele uren in zijn atelier door gebracht. Zijn kijk op het leven, op de mensen in relatie tot elkaar en tot de natuur, hebben mij geïnspireerd. Na 11 jaar kleuterleidster te zijn geweest, heb ik in 1996 full time voor het kunstenaarschap gekozen. Vanaf dat moment heb ik op diverse plekken in Europa verschillende schildercursussen en masterclasses bezocht. De keuzes hiervoor maakte ik altijd vanuit mijn gevoel, en met één doel:

Esoterische schilderkunst

Opzoek naar mijn eigen, ultieme techniek, die mij in staat zou stellen om mijn dromen, mijn spirituele wereld, in de verf uit te drukken. En dat is meer dan gelukt! Deze techniek van schilderen geeft mij als kunstenaar die ongekaderde vrijheid, om dat zichtbaar te maken, wat in mijn hoger bewustzijn zich aan mij openbaard terwijl ik schilder. Dit is de stijl van mijn esoterische schilderijen.

Figuratief

Na 15 jaar op deze manier gewerkt te hebben, ontstonden in 2005 de eerste bloemschilderijen. Blijkbaar was er in mij de behoefte om naast de ongekaderde werkwijze ook te werken binnen een kader…een vorm.

Deze figuratieve schilderijen zijn voor mij nodig om de ongekaderde, ofwel abstracte schilderijen te kunnen blijven maken, en visa versa. Deze tegengestelde krachten zorgen ervoor dat er beweging blijft in beide diciplines.

Dit maakt dat mijn werk onder te verdelen is in: Esoterisme en Figuratief.

In 1998 was mijn eerste solo expositie in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Vanaf dat moment gingen de deuren open….en volgden exposities op diverse plekken in Nederland. Al snel kwam de eerste expositie in het buurland Duitsland. Deze Galerie Venezia van Angela Bortolotti, heeft jarenlang werk van mij in stock genomen en goed verkocht. Intussen week ik uit naar het buurland België. De schilderijen werden goed ontvangen en het exposeren gaf mij veel genoegdoening.

Bedrijven en particulieren kochten aan en in 2012 werd ik vereerd met het heugelijke feit dat Museum de Zwarte tulp in Lisse, een bloem schilderij aankocht. Dit ter gelegenheid van hun 25 jarig jubileum. Een nieuw fenomeen werd in die tijd de verhuur van schilderijen aan o.a. ABN AMRO bank.

In januari 2013 reisde ik af naar Dubai om mijn werk te presenteren. Dit resulteerde in een expositie en het geven van drie workshops. Een spannend avontuur en succesvol! Het buitenland bleef roepen en in juni 2014 vloog ik uit naar het grote China: Beijing! Op uitnodiging van de organisatie nam ik deel aan een schitterend event: Women Power in Culinary World…

Intens heb ik genoten en het is ego strelend als andere mensen genieten van jouw creaties …maar… niets haalt het uiteindelijk bij de euforie van het ontstaan van de schilderijen zelf! De stilte en sacrale sfeer die ik als kunstenaar ervaar tijdens het schilderen in mijn heiligdom, mijn atelier!

image/svg+xml

Menu

Follow me