Salvador Dali – Christ of St.John on the Cross

SALVADOR DALI – CHRIST OF ST.JOHN ON THE CROSS

Bronze Sculptuur van Salvador Dali
Afmetingen: 85 cm hoog
Oplage: 3/19

Dit evocatieve kunstwerk is gemaakt door de surrealistische meester Salvador Dali nadat zijn geschilderde meesterwerk in het Schotse Glasgow Museum hangt. Dali’s schilderij werd zelf geïnspireerd door een tekening van Sint Jan van het Kruis – bewaard in het klooster van de incarnatie in Avila, Spanje – die een visioen van Christus in extase laat zien. Deze tekening beïnvloedde Dali diep, die zijn schilderij van Christus die werd gekruisigd altijd als een van zijn mooiste werken beschouwde.

In dit beeld stelt de Christusfiguur de vorm van het kruis voor. Christus staat op een staak zoals diegene die door zijn handen en voeten worden gedreven. De scène toont een eeuwig moment van volledige overgave.

Dali’s kunstwerk is gemonteerd op een taps toelopende zwarte marmeren voet, en staat 15 “hoog bij 7” breed. Het is gesigneerd “Dali” op twee plaatsen in het brons: op Christus ‘rechter kuit en in de stenen waarin de spijker staat. Het is van een gelimiteerde oplage van 350 gietstukken, waarvan het nummering van de oplage in het brons is gestempeld. Klik op de miniatuurafbeeldingen hierboven om extra weergaven van deze prachtige illustratie te bekijken en klik op een afbeelding om deze te vergroten.

 

image/svg+xml

Menu

Follow me